joomla templates
dec.21

Seychelles-szigetek


Diplomáciai képviseletek:

Magyarországi képviselet:
Cím: 75016 Paris, 51, Avenue Mozart
Előhívó: 33 1
Tel: 42 30 57 40
Fax: 42 30 57 40

Budapesti Konzuli Képviselet:
Cím: 1143 Budapest, Ilka utca 61.
Telefon: 352-2520
Fax: 351-9958
Tiszteletbeli konzul: Kiss László

Vízum:

Magyar állampolgár 30 napra vízummentesen, megfelelő anyagi fedezet, vissza- illetve továbbutazásra érvényes repülőjegy, szállásfoglalásról szóló igazolás felmutatásával utazhat be. Az egy hónapig érvényes látogatói engedélyt a repülőtéren állítja ki az illetékes hatóság, a vissza-, illetve továbbutazást igazoló repülőjegy függvényében (az engedély 3 hónapig meghosszabbítható). Budapesten tiszteletbeli konzuli képviselet működik. Legközelebbi nagykövetsége Brüsszelben található: B-1020 Bruxelles, 157 Boulevard du Jubilé, Tel.: 32-2-425-6236, fax: 426-0629

A Magyar Külügyminisztérium tanácsai az ide utazóknak:

A szigeteken (90 gránit és korall sziget alkotja) az angol és a francia egyaránt hivatalos nyelv, amelyet széles körben használnak, emellett a kreolt is beszélik. A nemzetközileg ismert hitelkártyákat elfogadják. A higiénia általános szabályainak betartásával a betegségek nagy bizonyossággal elkerülhetők. Pénznem: 1 seychellei rúpia=100 cent. A nemzetközileg ismert hitelkártyákat elfogadják.
 

Körülbelüli árak:

Étkezés: Alapkategóriában: 7-10$
Középkategóriában: 10-20$
Luxuséttermekben: 20$ felett

Szállás:

Olcsóbb szálláshelyek: 50-80$
Középkategóriájú szálláshelyek: 80-150$
Luxusszállodák: 150$ felett

Nagyon drága Seychelles, ha a legolcsóbb szálláshelyet választjuk, nem veszünk igénybe semmilyen szolgáltatást, és fogyókúrázunk, akkor sem jövünk ki 60 dollárnál kevesebből. Közepes színvonalú szolgáltatásokkal 100 dollár körüli összeggel számolhatunk naponta. A szigeten célszerűbb az utazási csekkek használata, mint a készpénzé. A borravalónak örülnek, de nem várják el kötelező jelleggel. A boltokban nincs értelme alkudozni, de a piacokon és az autókölcsönzőknél nyugodtan próbálkozhatunk.

Mikor utazzunk:

Ha szörfözni vagy vitorlázni szeretnénk május és október a legideálisabb időpont. Búvárkodáshoz áprilist, májust, szeptembert és októbert ajánljuk. A legzsúfoltabb és legdrágább hónapok a december, január, július és augusztus. Be- és kiutazás: Menetrend szerint repülőgép Budapestről nem indul, de Európa számos nagy reptere indít gépeket.

Közlekedés az országon belül:

A szigetek között repülőgépekkel, helikopterrel és hajókkal egyaránt utazhatunk. Az egyes szigeteken belül bérelhetünk autót, vagy néhány helyen kerékpárt is, de mivel nem nagyok a távolságok, nyugodtan igénybe vehetjük egyre ritkábban használt lábainkat is.

Sportolási lehetőségek:

Minden vizisportot lehet a strandokon űzni, a leggyakoribb a szörfözés, a búvárkodás és a horgászat. Remek sziklák várják a sziklamászókat, és gyönyörű túraútvonalak a túrázókat.

Egészségügy:

A higiénia általános szabályainak betartásával a betegségek nagy bizonyossággal elkerülhetők.

 

Áramellátás: 220 V
Időeltolódás: GMT + 4 óra